Tampereen hiippakunnassa kutsutaan synodaalikokoukseen 2016 sekä pappisvirkaan, lehtorin virkaan että diakonian virkaan vihityt.

Pappeja, lehtoreita ja diakoneja/diakonissoja yhdistää virkaan vihkiminen. Heillä on omissa viroissaan yhteinen kutsumus Kristuksen asialla. Seurakunnissa heillä on entistä enemmän myös yhteisiä tehtäviä, esimerkiksi jumalanpalveluksessa. Sana synodi tarkoittaa kirjaimellisesti yhteistä tietä. Kyseessä on työkokous, jossa käsitellään virkojen yhteisiä haasteita luterilaisen kirkon viettäessä reformaation merkkivuotta 2017 teemalla Armoa!

Tapa kutsua sekä papit että diakonit on tuttu Ruotsin kirkosta. Tämä ensimmäinen kerta Tampereen hiippakunnassa tulee merkitsemään n. 600 osallistujaa. Kokouksen työskentelyihin kutsutaan vain aktiivisessa palveluksessa olevat. Eläkeläispapit kutsutaan yhteiseen iltamessuun, jossa perinteiseen tapaan muistetaan edellisen kokouksen jälkeen poisnukkuneita. Sen lisäksi siinä nimeltä mainiten toivotetaan tervetulleiksi myös uudet virkoihin vihityt.

Piispa Matti Repo