Kokouksen ohjelma:

27.9.2016

Klo 8.30-9.30 Vastaanotto ja aamukahvi, Tampere-talo

klo 10.00–14.30 Urbaani pyhiinvaellus (päivän omakustanteinen lounas nautitaan pyhiinvaelluksen varrella)

Synodaalikokous alkaa pyhiinvaelluksella. Lähdemme tutkimusmatkalle tämän päivän ihmisten elämän keskelle. Ohjaajat kuljettavat urbaanille pyhiinvaellukselle erikokoisia ryhmiä lähialueiden yrityksiin, yhteisöihin, oppilaitoksiin tai uskonnollisiin yhteisöihin. Kysymme: Mitä tässä maailmassa ja ajassa tapahtuu ja on tekeillä? Mitä on se armollisuus ja armottomuus, jota aikamme ihmiset kokevat? 

klo 14.00 Iltapäiväkahvi, Tampere-talo

Eriikka Väliahde

Näyttelijä Eriikka Väliahde

klo 15.00 Tarinoita armosta ja armottomuudesta.
Sorsapuistosalin lavalla piispan vieraina ohjelmistotalo Vincitin henkilöstöpäällikkö Johanna Pystynen, Kylmäkosken vankilanjohtaja Harri Rämö sekä diakonia- ja yhteiskuntatyön diakoni Katri Valve. Eriikka Väliahde esittää keskustelujen lomassa Torsti Lehtisen käsikirjoittamia monologeja armosta ja armottomuudesta. Musiikista vastaa Lahden seurakuntien työntekijöiden housebändi.

klo 16.45 Päivällinen, Tampere-talo

Majoittuminen

klo 19.30 Messu, Tampereen Tuomiokirkko

klo 21.00 alkaen Yöpajat

Tampereella on tarjolla myös runsaasti erilaisia vaihtoehtoja vapaaseen illanviettoon.

 

28.9.2016

klo 9.00 Tietäni ohjaa, kun matkaani teen.
Sorsapuistosali
Sanaa, virsiä ja rukousta, johdattelemassa pastori Sirkku Tukiainen ja diakoni Monika Viitala

klo 9.45 Tauko

klo 10.00  Työpajat

Työskentelemme työpajoissa, joista osa kytkeytyy teemoiltaan synodaalikirjasta Armon horisontit – Huomisen luterilaisuus nouseviin sisältöihin. Toiset pajoista ovat enemmän kokemuksellisia tai menetelmällisiä ja osassa työskentely nousee teologisista teemoista. Koko työpajatyöskentelyn läpi kulkee Armoa! -teema.

Työpajoja on yhteensä 16, jokainen pääsee osallistumaan yhteen kaksituntiseen työskentelyyn. Työpajat järjestetään yhtä lukuunottamatta kaikki Tampere-talon tiloissa.

klo 12.00 Lounas, Tampere-talo

klo 13.00 Matkaan armon poluille.
Synodaalikokouksen päätösosuudessa Sorsapuistosalissa katsellaan ja kootaan yhteistä tehtyä kaksipäiväistä matkaa. Matkaan kutsujana piispa kokoaa ja lähettää. Kuulemme myös terveiset ystävyyshiippakunnistamme. Lisäksi armoa ihmettelemään on tulossa yllätysvieras. Musiikista vastaa Lahden seurakuntien työntekijöiden housebändi.

klo 15.00 Kokouksen päätös

 

Tervetuloa yhteiseen kokoukseen!

Tallenna